Вести

Завршен пут Прибојска Бања - Јармовац

Како је било и планирано, након прошле године завршених радова на путу Прибојска Бања - Кокин Брод, током лета почели су и радови на реконструкцији преостале деонице од Прибојске Бање до Јармовца, односно магистралног пута Бистрица - Прибој.

У питању је деоница од 2250 метара, која је потпуно реконструисана и асфалтирана. Прво је уклоњена стара, а потом постављена потпуно нова носећа конструкција пута. Урађено је и пет цевних пропуста Фи 1000, од половине трасе уграђен је и систем за одвођење површинских вода, што је до сада био велики проблем, а санирано је и једно клизиште на овој траси.

Средства су обезбеђена из државне касе, радове су у року извели неимари "Путева Ужице", а реконструкција је спроводена у оквиру редовног одржавања путева у надлежности ЈП "Путеви Србије".

Потпуно нови пут на старој траси, од Јармовца до Прибојске Бање и даље према Кокином Броду, много ће значити свим грађанима Прибоја, пре свега у контексту лакше комуникације и бољег коришћења туристичких потенцијала Прибојске Бање, али генерално и осталих ресурса општине Прибој, као и бољег повезивања, адекватном саобраћајницом, са остатком наше земље. И мештани Бање су презадовољни.

На траси сада потпуно реконструисаног пута од Јармовца до Кокиног Брода, укупне дужине 27 километара, преостаје да се заврше још два моста, у центру Рутоша и преко Вранешког потока, непосредно пре Кокиног Брода, што се такође, очекује наредних дана.

 

 

 

Извор: Општина Прибој