Вести

Министар Гашић у Прибоју

У Прибоју је 24.маја боравио министар унутрашњих послова у Влади Србије, Братислав Гашић са сарадницима, и са руководством локалне самоуправе али и представницима свих политичких субјеката, разговарао о ситуацији након убиства, које се догодило у једном угоститељском локалу у Прибоју.

Почели радови на путу Прибојска Бања - Јармовац

Како је и планирано, након јесењих завршних радова на реконструкцији пута Прибојска Бања - Кокин Брод, 15.маја, почели су и радови на реконструкцији преостале деонице  од Прибојске Бање до Јармовца, односно магистралног пута Бистрица - Прибој.

Радови на трансфер станици "Бањица"

Трансфер станица "Бањица" са рециклажним двориштем, која се гради у близини железничке станице Бистрица, требало би ускоро да трајно реши проблем одлагања комуналног отпада из три суседне општине - Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши, а можда и Сјенице.

Прибоју 46 контејнера и 815 канти за одлагање отпада

Прибој је и ове године међу локалним самоуправама у Србији, које су од Министарства заштите животне средине, добиле нове еко посуде за одлагање комуналног отпада. Уговор су, 5.маја, потписали  државни секретар Александар Дујановић и председник Општине Лазар Рвовић.

Уговори за 90 радника ФАП-а

Трећи мај 2023.године, за прибојску Фабрику аутомобила остаће уписан као значајан датум на путу опоравка некадашњег привредног гиганта, не само Прибоја и овог дела Србије.

За излетиште на Осовнику Прибоју 20 милиона динара

"Уговор са министром Хусеином Мемићем, 25.априла, потписао је председник општине Лазар Рвовић, само недељу дана након његове посете Прибоју, када је договарана реализација и других пројеката туристичке инфраструктуре у нашем граду."

Општини Прибој 2.828.363,00 дин за област социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић потписао је у уторак 25.априла, уговоре са представницима 146 јединица локалних самоуправа широм Србије, којим је омогућен трансфер наменских средстава за област социјалне заштите, у укупном износу од 600 милиона динара.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДОНЕО ОДЛУКУ О САЗИВАЊУ СКУПШТИНЕ

Председник Српске напредне странке Александар Вучић донео одлуку о сазивању Скупштине Српске напредне странке. 

 

Ванредна седница Скупштине Српске напредне странке одржаће се у Београду, 27.маја 2023.године.

Pages