Вести

Заблистала нова фасада у старом делу града

Како је било и договорено, са првим лепим данима настављени су радови на  уређењу фасада зграда у Прибоју. Тако је ових дана у старом делу града заблистала још једна фасада. У заједничкој акцији станара и локалне самоуправе, сређена је зграда у улици 12.јануара број 92, на Бријегу, а која је добила потпуно нови изглед и сјај.

Ова стамбена јединица са 12 домаћинстава, изграђена је пре више од пола века, а од тада на њој није било значајнијих улагања. Акцијом сређивања фасада добила је потпуно ново рухо и од оронуле зграде сада је постала лице овог дела града.

Урађена је нова фасада, постављени су олуци и лимарија на прозорима и терасама, а поједини станари су успели да промене и столарију на својим становима, па је сада умногоме поправљена и енергетска ефикасност, јер је на фасади уграђена и термо изолација. Још је преостала да се уради декоративна расвета.

Зграда је сада и лепша али и енергетски ефикаснија и уклопиће се у амбијенталну целину, која се у овом делу града, ствара реконструкцијом бившег хотела Прибој и сређивањем фасада на укупно 6 стамбених јединица. Подсетимо, већ је нова фасада заблистала на стамбеној јединици у Пролетерској број 1, преко пута такси штанда.

Подсетимо, по спроведеном конкурсу, уз учешће општине и станара (однос 80:20 одсто), урадиће се фасаде на још четири стамбене јединице, и то на згради у Пролетерској број 2, преко пута Завичајног музеја, као и на три стамбене јединице у две зграде у улици 12.јанаура. Нова фасада ускоро ће заблистати и на згради преко пута солитера, где су пекара и апотека, са бројевима 31 и 35, као и на згради број 65, преко пута објекта Вртића у овом делу града.

Посао на тендеру добила је пријепољска фирма „Ровчанин инжењеринг“ која је за подизвођаче ангажовала прибојске раднике. Акција заједничког сређивања фасада на зградама у Прибоју, биће настављена  на зградамa и у другим деловима града.