Вести

За опремање Рибарског насеља 10 милиона динара

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, потписао је у Министарству туризма, трговине и телекомуникација уговор о опремању Рибарског насеља на Потпећком језеру, вредан 10 милиона динара.

Средства ће бити утрошена за опремањe постојећих капацитета како би Рибарско насеље, након три године, било стављено у потпуну функцију.

Биће опремљен ресторан са терасом, изградиће се још шест места за аутокампере са пратећим пркључцима, па ћемо са свих 10 места, бити и на мапи европских аутокампова, радиће се на уређењу шаторског насеља за око 100 корисника, насеље ће се покрити видеонадзором, опремиће се и инфоцентар, канцеларијски простор за Управу насеља, а на Потпећком језеру уредиће се полуолимпијски базен за купање и платформа за сунчање са понтон коцкама.

Радови на опремању Рибарског насеља треба да буду завршени у овој календарској години, како би у наредној могло да се стави у функцију, мада је већ овог лета имало своје кориснике од извиђача, преко рекреативаца, до љубитеља природе и модрозеленог Лима.

Подсетимо, Рибарско насеље располаже са укупно 28 лежајева, односно 11 кућица са два кревета и два апартмана са по три лежаја, урађени су и тоалети, кућица за припремање хране, парковски мобилијар, култивисан унутрашњи простор насеља, доведени су вода и струја, асфалтиран прилазни пут.

Нови садржаји попут спортских терена, теретана, адреналин паркова и стаза здравља, планирани су у наредним годинама.