Вести

За набавку грејдера Прибоју седам милиона динара

Кроз Програм подршке унапређења развоја изразито недовољно развијених општина, који ове године износи 245 милиона динара, Општини Прибој опредељено је 7 милиона динара за суфинансирање пројекта, "Набавка грађевинске машине - грејдер". Укупна вредност пројекта је 15.600.000,00 динара, а учешће Општине је 8.600 000,00 динара.

Уговор о додели бесповратних средстава, председник Општине Прибој, Лазар Рвовић потписао је са Новицом Тончевим, министром без портфеља у Влади Републике Србије, задуженим за унапређење развоја недовољно развијених општина.

У питању је моћна и јака машина велике снаге, дужине чак 9, а ширине 2,5 метра. Машина ће се користити за одржавање општинских категорисаних путева у летњем и зимском периоду, а њоме ће газдовати ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој. Подсетимо, крајем прошле године, Општини Прибој испоручена је и професионална комбинована вишенаменска грађевинска машина, типа багера.

Са новом машином, уз постојећу механизацију, Општина Прибој односно њена јавна предузећа, све се више технички, односно машински оспособљавају, да самостално обављају одређене грађевинске и комуналне активности, што ће са једне стране убрзати радове, јер се не морају чекати други извођачи, а са друге стране, појефтиниће и услуга, чиме ће се направити и одређене уштеде у буџету.

Реализација пројекта, односно набавка грађевинске машине грејдер, очекује се до јесени, након спровођења тендерске процедуре.