Вести

За излетиште на Осовнику Прибоју 20 милиона динара

Туристичка понуда Прибоја од овог лета биће још богатија, за једно комплетно уређено излетиште, надомак старог дела града. На брду Осовник, на коти Тепа или тзв. талијанске бараке, само 700 метара ваздушне линије до центра старог Прибоја, на прелепој травнатој висоравни, одакле се пружа поглед на оба дела града, обновиће се некадашње омиљено излетиште Прибојаца и оплементити неопходним мобилијаром за одмор, разоноду али и рекреативне спортске активности.

Излетиште на Осовнику, на надморској висини од 635 метара, некада је било честа и атрактивна локација за окупљања, одмор и дружење Прибојаца, спортске активности младих и бројне турнире, органзоване излете, попут некадашњих Првомајских уранака. 

Иако ће до Тепе моћи да се дође моторним возила, са асфалтног пута за Црнуге, уз 300 метара макадама, који ће се у међувремену асфалтирати, превасходни циљ је да се до излетишта долази кроз шумовити део Осовника, од висећег моста преко Лима и асфалтне саобраћајнице према Болници, уређеном пешачком стазом, на којој ће бити постављене клупе за предах, уживање у свежем  ваздуху и планинским изворима. 

Ако све буде по плану, излетише на Осовнику требало би да буде уређено до јесени, а средства од 20 милиона динара, обезбедило је Министарство туризма и омладине.

Уговор са министром Хусеином Мемићем, 25.априла, потписао је председник Општине, Лазар Рвовић, само недељу дана након његове посете Прибоју, када је договарана реализација и других пројеката туристичке инфраструктуре у нашем граду. 

У побољшање туристичких понуде Прибоја, држава Србија је од  2015.године, уложила близу 100 милиона динара.

 

 

 

Извор: Општина Прибој