Вести

ВУЧИЋ: УЛАГАЊИМА У ПРИБОЈ ЦИЉ ДАЉИ РАЗВОЈ ТОГ КРАЈА

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је, током обиласка новог Спа центра "Терме 36,6" у Прибојској Бањи, где је са представницима инвеститора и општине разговарао о улагањима у циљу даљег развоја тог краја, да је инвеститор Горан Деспић уложио много новца у тај пројекат и похвалио какав је хотел направио.

Председник Вучић рекао је да би гондола требало да иде до Прибојске бање, а са пропратним садржајима, фудбалским и голф тереном, то би коштало од 70 до 100 милиона, за изградњу болнице, како је рекао, потребно би било 30 милиона, гимназије четири, за изградњу канализације 12, а пречистача отпадних вода пет милиона. Председник Вучић рекао је да је тај крај пре него што је инвеститор Горан Деспић који је изградио нови Спа центар као наставак програма развоја туризма у југозападној Србији од тог краја који је био некада ругло, направио много.

Председник Вучић додао је да је Деспић за тај крај урадио више него било ко други, санирао је клизиште.

Деспић је прецизирао да је очистио стене, из којих извире чувени извор јединствен у Европи, да су изграђена два спрата испод земље.

Туризам, мотели, приватне виле, се развијају захваљујући инфраструктури. Председник Вучић прецизирао је да је остало још 2,4 километра пута поред Прибоја да се уради и додао да би било чудо када би се Прибој повезао са Чајетином и Златибором.

Председник Вучић нагласио је да мора нешто да се уради и за Пријепоље, јер Прибој и бања имају Деспића.

"Страшно се нервирам, Прибој има Деспића, а за Пријепоље морамо да урадимо више", рекао је председник Вучић који је са саговорницима разговарао и о доласку гасовода у тај крај.

Председник Вучић рекао је да ако се изгради гондола, Деспић је обећао да ће да изгради хотел у Пријепољу.

Председник Вучић осврнуо се и на лепоте Златибора, наводећи да, колико год га сви критиковали, бројеви показују да то што се на њему ради има смисла. Додао је да је хеликоптером дошао са Златибора и да је одушевљен каква је природа.

"Људи не разумеју кад се гради да је то питање раста, а кад се не гради да онда стојиш и стагнираш. То да ја имам сам поглед и да нема нигде никога око мене, то не постоји у свету", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је и да је приметио и да је обновљен стадион у Прибоју и да су нове столице постављене.

Власник хотела "Спа терми 36.6" и инвеститор Горан Деспић навео је да Спа центар има пет спратова, два надземна и подземна базена, као и да је јединствен у Србији јер има извор термалне воде чија је температура 36,6 степени.

"Људи могу да се купају 365 дана у чистој изворској води, без пречишћивача и без бојазни да има било каквих хемија", рекао је Деспић.

Деспић је навео да се пре две године, када је председник Вучић отварао хотел замолио да се реконструише пут Кокин Брод-Прибојска Бања, јер је потез Прибој-Прибојска Бања био одсечен од Србије.

Председник Вучић изјавио је да је изградњом Спа центра "Терме 36,6" у Прибојској бањи завршена велика ствар и да је због тога пресрећан, као и да ће бити још задовољнији ако се направи и хотел у Пријепољу.

Председник Вучић рекао је да му је обећано да ће то да се уради.

Приликом разговора са представницима локалне самоуправе, председник Вучић рекао је да је чуо да би требало да се уради ски стаза у Новој Вароши.

"Радимо Милешево, Камену гору, проблем нам је Пријепоље, где људи да одседну, шта да посете", рекао је председник Вучић.

 

Срећан сам због свих који желе да граде

 

Председник Вучић поручио је да је срећан због људи који желе да граде, јер су они спас за југозапад Србије.

"Срећан сам због свих који желе да граде, јер има оних који то неће", рекао је председник Вучић у разговору којем су присуствовали министри Горан Весић, Никола Селаковић и Хусен Мемић након обиласка новоизграђеног спа центра "Терме 36,6" у Прибојској Бањи.

Председнику општине Прибој Лазару Рвовићу поручио је да има доста тога да се уради у Прибоју од гимназије, до пречишћивача и болнице са домом здравља.

"Наставићемо да градимо, колико можемо, посебно да доведемо инвеститоре. Када би престао рат у Украјини, све бисмо решили одмах, али овако морамо да будемо спремни на кризу и чувамо у резервама", рекао је председник Вучић и додао да је договорена изградња гондоле до Прибојске Бање.

Председник Вучић оценио је и да би месец дана после завршетка рата у Украјини или примирја свет процветао.

"Могли бисмо да радимо и градимо шта хоћемо, а сада морамо да будемо опрезни и чувамо све", напоменуо је председник Вучић.

Челник општине Нова Варош указао је на потребу да се активира ски стаза у Новој Вароши за ову сезону, да могу да шире туристичке капацитете јер би то створило могућност да Прибој, Пријепоље, Нова Варош, Златибор могу да наступају заједно са туристичком понудом.

Председник Вучић рекао је да су проблем Нова Варош и Пријепоље.

"Прибој сад полако дижемо ако урадимо болницу, гимназију, Бистрица иде свакако, направили смо тим за Бистрицу, што је одлично за цео крај", рекао је председник Вучић.

Мештани су му указали на проблем села и старих људи, да је ситуација посебно тешка након поплава, да им недостају путеви, а неки од њих позвали су га да посети и Пријепоље.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк