Вести

Вучић у Финској, уговара ФАП

Председник Владе Србије Александар Вучић боравиће у Финској у понедељак, 26. јануара, где ће се састати са финским званичницима са којима ће разговарати о економској сарадњи двеју земаља.

Премијер Србије Александар Вучић рекао да ће у Финској разговарати са представницима компаније "Сису ауто" о Фабрици аутомобила Прибој (ФАП) и да очекује да пре краја године први камион изађе из те фабрике.

"Следи нам расписивање тендера, ићи ћемо на стварање заједничког предузећа са Сису-ом и очекујемо да пре краја године модеран први камион изађе из ФАП-а", рекао је Вучић, који ће сутра боравити у званичној посети Финској.

Он је навео да ће повратак ФАП-а у живот утицати на БДП као и на повећање животног стандарда не само у Прибоју, већ и у околини.

Вучић ће се сутра састати са финским званичницима са којима ће разговарати о економској сарадњи двеју земаља.

Приликом посете Хелсинкију, премијер Србије ће се састати са председником Владе Републике Финске Александром Стубом, председником Републике Финске Саулијем Нинистом и министром спољних послова Еркијем Туомиојом.

Боравак у Хелсинкију биће посвећен и економској сарадњи двеју земаља, што потврђује и обраћање премијера Вучића на Округлом столу о пословним потенцијалима Србије, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Извор: Блиц