Вести

ВУЧИЋ: 50 ОДСТО БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је, на крају посете општини Прибој, радионицу за плетење "Маридруна" и најавио нови програм који ће компанијама као "Маридруна" омогућити да добију 50 одсто бесповратних средстава.

Председник је посетио радионицу "Маридруна", која извози у Сједињене Америчке Државе, Шпанију, Италију, с намером подршке развојној идеји за покретање домаће радиности, јачању женског предузетништва и у циљу опстанка становништва у прибојском крају.

"Србија има нови програм - ако будете хтели било какво улагање идемо сада на 50 одсто бесповратних средстава за педузетништво, све ново што будете радили рачунајте да од државе, добијете 50 одсто бесповратних средстава, јавите се и искористите ту могућност", рекао је председник Вучић.

Његов шеф кабинета Ивица Којић додао је да држава обезбеђује и 50 одсто повољних кредита из Фонда за развој чиме обезбеђује комплетну причу за некога ко жели да улаже у нову опрему и погоне.

"Воле нас жене које прате трендове и умеју да искомбинују различито", рекла је власница Маријана Адрић и додала да имају и малопродају и велепродају, да тренутно у Прибоју за њих ради 50 жена али да би многе желеле да им се придруже. Додала је да им је циљ да буду у свету, не само у Србији, број један. Можемо да будемо број један бренд у свету, јер наше жене то најбоље раде, рекла је она и додала на председниково питање шта би требало урадити да се то оствари, да је битно да буду на свакој важној недељи моде - у Паризу, Њујорку.

Додала је да им прави проблем ако имају велику наруџбину а немају неку боју вуне и да онда, док чекају да она дође, губе време. Адрић је напоменула да је желела да такву вуну набави у Србији, на шта јој је председник Вучић рекао да траже од државе све што би им помогло да остваре своје циљеве.

Председник Вучић на крају сесликао са женама које раде у радионици за плетење.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк