Вести

Уједињени можемо све - Састанак коалиције окупљене око СНС-а у Кратову

Данас је у Кратову одржан састанак коалиције окупљене око Српске напредне странке са мештанима овог села. Састанку су присуствовали потпредседник Српске напредне странке и министар у Влади Србије, Никола Селаковић, саветник председника Владе Србије, проф.др.Драган Гламочић и државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Жељко Радошевић.

Како је рекао председник Општинског одбора СНС-а Лазар Рвовић, окупљенима на скупу, приоритет у будућности, када је Кратово у питању јесу пољопривреда, путна инфраструктура и оно што је најбитније за мештане Кратова, али и општину Прибој, реконструкција путног правца Кокин брод-Јармовац.

Он је подсетио да се велика буџетска средства општине Прибој издвајају за путну инфраструктуру, али и да је то препоѕнато и на државном нивоу, па је било и великих улагања од саме државе. Он је наговестио да је план у будућности да се подстиче малина али и оснивање пољопривредних задруга.

Саветник премијера за пољопривреду, проф.др Драган Гламочанин, рекао је да постоје конкретне мере Владе усмерене на оживљавање села у овом крају, јер је овде много теже развити пољопривреду. Према његовим речима, велика средства биће издвојена у будућности за инвестиције.

Државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, Жељко Радошевић, похвалио је локалну самоуправу у Прибоју, која конкретним резултатима показује да има план да оживи села, а иста је без путне инфраструктуре немогуће оживети, као и без нормалног електроснабдевања. Нова ера развоја пољопривреде у овом крају, захтеваће и модернији приступ пласирању производа, па ће тако ускоро бити и незамисливо бавити се озбиљно оживљавањем села без добрих телекомуникационих и интернет веза, на ћему ће се у будућности радити, рекао је он.

Скупу на коме је било присутно преко 140 људи, обратио се и потпредседник Српске напредне странке и министар у Влади Србије, Никола Селаковић. Како је рекао, у временима када нас је све мање, када се пусте села и када се празне мале општине, општине Златиборског округа и њихови председници су одавно схватили да заједно могу све. Он је рекао да је овом крају приоритет оживљавање Прибојске Бање, на чему ће се радити у будућности, а већ наредне године очекује прве резултате, односно почетак грађевинских радова на хотелском објекту који је планиран да се прави у Бањи. То ће, како је он рекао, директно упослити око 200 људи, а индиректно све пољоприврдне произвођаче овога краја.

На скупу у Кратову било је присутно преко 140 људи, који су јасно послали поруку јединства пред локалне и парламентарне изборе заказане за 24. април, да заиста уједињени можемо све.