Вести

У селу Ћетање асфалтиране две деонице пута

У селу Ћетање, на падинама највеће прибојске планине Јаворје, у МЗ Сјеверин, протекле седмице завршено је асфалтирање две деонице пута, укупне дужине од 2150 метара.

Асфалт у свом селу, као давнашња жеља, која је постала стварност, захваљујући обећању председника Србије, Александра Вучића и упорности самих мештана, који су пре пар година, пробили и нову трасу у дужини од четири километра, чиме су у значајној мери, скратили везу са светом, добили су и мештани Ћетања.

Сада до центра МЗ Сјеверин имају свега 10 километара, а од општинског пута према Стрмцу - сада је асфалтирано више од половине - 2150 метара. Деоница од 500 метара, на почетку пута од Масине воде, афалтирана је сопственим средствима, док је у друга деоница кренула из самог села, у дужини од 1650 метара. Деоницу је финансирала држава Србија, по налогу председника Вучића, приликом последње посете Прибоју, крајем јула ове године.

Асфалт у овом планинском али питомом селу, вредни и сложни горштаци, доживаљавају, не само као прозор у свет, шансу за опстанак и останак, па и повратак људи, даљи развој села, већ и као један од најзначајнијих догађаја у историји овог села.

Мештани су одушевљени, просто немају речи да искажу своје задовољство и захвалност свим структурама, од председника државе до локалне самоуправе, која је била спона у свим разговорима и договорима, а наставиће се улагање у развој путне инфраструктуре, као главног предуслова развоја овог краја.

Један од најзначајнијих догађаја у историји села - асфалт у селу Ћетање, мештани су прославили по домаћинском обичају овог краја, уз јело и пиће, комшије и пријатеље, драге госте, наравно музику уживо и неизбежно коло.

 

 

 

Извор: Општина Прибој