Вести

У Прибоју до краја марта биће асфалтирано 12 км путева

Ако временске прилике послуже, oпштина Прибој ће до краја марта бити богатија за чак 12 километара асфалтних општинских и локалних путева.

Ради се о деоницама путних праваца на сеоском и приградском подручју, које су започете прошле јесени, али снежне и кишне падавине тада нису омогућиле потпуну реализацију зацртаних планова и обећања председника Србије Александра Вучића.

Захваљујући прилично благој зими и пролећним температурама у фебруару и марту, у општини Прибој се ових дана, доста ради, пре свега на путној инфраструкури.

И док су путари "Путева Ужице" ангажовани на реконструкцији пута од Мостине до Болнице и Дома здравља, као и на путном правцу од границе са Црном Гором према Крајчиновићима и даље Саставцима, неимари "Нови Пазар-пута" тренутно изводе радове на неколико путних праваца односно локација.

"Тренутно је у захвату 6 километара локалних путева, у околини Прибоја, и то кроз Добриловиће према Голешком Брду и Жарковини, затим поред нове хидроцентрале на Бањском Чамцу, као и на неколико краћих деоница у овом приградском насељу, и на путу у Рабреновцу до гробља", истиче Филип Вуковић, шеф радилишта "Нови Пазар пута", и додаје да су у току завршне припреме за асфлтирање такође деонице од 6 километара на општинском путу Сјеверин - Стрмац.

"Асфалтирање је започето на деоници од два километра кроз Добриловиће према Голешком Брду, а потом се механизација сели у Страмц, након чега се наставља асфалтирање у Рабреновцу и Бањском Чамцу. Уколико време послужи, асфалтирање свих 12 километара путева, биће завршено до краја овог месеца", истиче Вуковић.

Средства за асфалтирање свих ових деоница путева, која се мере стотинама милиона динара, обезбедила је држава Србија.

 

 

 

Извор: Општина Прибој