Вести

Стиже вода у прибојско насеље Марјановићи

Житељи улице Боре Пензића изнад Луке према Црнузима, односно насеља Марјановића и Сиповића, ускоро би требало да реше вишедеценијски проблем водоснабдевања из градског водовода.

Радови на изградњи резервоара и примарне мреже су у току, а средства од 20 милиона динара обезбедила је Општина Прибој. У питању је око 80 домаћинстава улице Боре Пенезића изнад Луке од Герине, преко Марјановића, Главице и Сиповића до Колџића.

Некада сеоско, а сада приградско насеље, индустријализацијом и жељом за бољим животом годинама се ширило, куће су се градиле, а локални извори на овом подручју нису баш били издашни да би подмирили све њихове потребе. Потреба за водом их је ујединила и организовала, да уз помоћ локалне самоуправе ових дана стигну до коначног решења. Радови су у току, а вода из градског водовода ускоро ће да потече и из славина у њиховим домовима.

Због успона и конфигурације терена, вода ће се пумпати у резервоар изнад Колџића, одакле ће се слободним падом враћати до будућих потрпшача. Резервоар је од 100 кубика, две коморе са по 50 кубика, са могућношћу додавања нових корисника. Радови су у пуном јеку и на ископавању 620 метара канала у који ће се положити полиетиленске цеви промера Фи 100, као примарног вода.

Без обзира на временске прилике, завршетак радова се очекује ускоро.

 

 

 

Извор: Општина Прибој