Вести

Стигао грејдер

Општини Прибој, 10.фебруара испоручена је грађевинска машина - грејдер, вредна преко 15 милиона динара, коју су заједнички финансирали Кабинет за унапређење недовољно развијених подручја Владе Србије и Општина Прибој.  

У питању је машина велике снаге, са два покретна раоника и јаким риперима, тешка је чак 11 тона, њена дужина је 9, а ширина 2,5 метра. Машина ће се користити за одржавање и прочишћавање општинских категорисаних путева у летњем и зимском периоду, а њоме ће газдовати ЈП за уређење грађевинског земљишта и развој Прибој.

Грађевинска машина  - грејдер, набављена је кроз Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина Владе Србије, за шта је Општини Прибој опредељено 7 милиона динара, док је локална самоуправа издвојила 8,5 милиона динара, с обзиром да је укупна вредност пројекта 15.476.400,00 динара.    

Уговор о додели бесповратних средстава Општини Прибој, током прошле године, потписали су  председник Општине Лазар Рвовић и Новица Тончев, министар без портфеља у Влади Републике Србије, задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина.

Са новом машином, уз постојећу механизацију, Општина Прибој односно њена јавна предузећа, све се више  технички односно машински оспособљавају, да самостално обављају одређене грађевинске и комуналне активности, што ће са једне стране убрзати радове, јер се не морају чекати други извођачи, а са друге стране, појефтиниће и сама услуга, чиме ће се направитити и одређене уштеде у буџету.

 

 

 

Извор:Општина Прибој