Вести

Спортска дворана у Прибоју решила проблем грејања

Спортска дворана у Прибоју ових дана прикључена је на систем даљинског грејања, чиме је коначно, на адекватан начин решен проблем грејања овог спортског здања од његовог пуштања у функцију, пре 30 година.Једно време за грејање се користила електрична енергија, једно време и гас, али то се није показало као најбоље и најрентабилније решење.

"Сада смо прикључени на топлану и мислим да је то и одлично и трајно решење. Само у спортској хали је 70 квадрата радијатора, а постављени су и у свлачионице, просторије клубова и канцеларије.", каже Драгомир Минић, директор Спортске дворане у Прибоју. Радови су трајали нешто више од месец дана, а поверени су били прибојској фирми "Енерготерм Плус", и по речима Минића, изведени су квалитетно.

"Инвестиција је коштала пет милиона динара плус ПДВ, средства је обезбедила Општина Прибој, и у име свих спортиста и посетилаца, запослених у Дворани, велико хвала локалној самуправи и председнику Лазару Рвовићу. Мислим да је инвестиција оправдана, јер смо на дуже време решили проблем грејања, а тиме створили адекватне услове за спортисте и рекреативце али и публику.", каже Минић.

Дворана је изграђена пре 30-ак година, зуб времена је учинио своје, па после грејања, на реду су нове инвестиције, како би услови у овом спортском објекту били као некада.

Према речима директора Дворане, приоритет је санирање крова, како би се спречило даље пропадање паркета у спортској хали, услед прокишњавања.

С обзиром на то, да су рекоснтрукција крова и паркета, такође значајне ивестиције, у Спортској дворани већ праве планове за аплицирање код ресорног министарства спорта или неких других фондова, како би се у догледно време решили и ови проблеми, а тако и смањили трошкови свкодневног функционисања овог спортског објекта, који није рекоструисан од његове изградње, деведесетих година прошлог века.

 

Извор: www.priboj.rs