Вести

Реконструисан простор Градског стадиона у Прибоју

Фудбалски Прибој, односно ФК "ФАП" сада има сређене свлачионице и туш кабине, на којима могу позавидети и суперлигашки клубови. Уређене су и пословне просторије Клуба, просторије Фудбалског савеза Прибој, али и канцеларије установе "Спортски центар", који у име Општине и газдује овим простором.

Доста тога је урађено и на самом фудбалском терену, постављен је семафор, па тунел за играче, а комплетан стадион је покривен интернетом и противпожарном заштитом.

"Потпуно смо реконструисали све три досадшње свлачионице са туш кабинама за играче, и сада опремили и четврту, као простор за судије, делегате, затим канцеларију ФК "ФАП", канцеларију ОФС Прибој, као и канцеларијски простор за раднике наше спортске установе.", реферише Александар Мандић, директор Спортског центра Прибој.

Радови су изведени и брзо и квалитетно, све је сада лепше, сређеније, па и функционалније. А инвестиција је такође значајна. Укупна вредност инвестиције је око 15 милиона динара, 80 одсто средства издвојила је Општина Прибој, док је преостали део финансирала компанија "Конкорд Вест", Прибојца Жељка Дрчелића, истиче Мандић.

Видљиве су или ће тек бити, и предузете мере на самом фудбалском терену али и простору око њега - посејана је нова трава, замењен је део травнатог терена, инсталиран семаформ, ради се и тзв.тунел, као и кућице за играче, па се све сада уклапа у једну комплетну слику, прелепог здања прибојског градског стадиона. Трибине, бар на утакмицама ФК ФАП, су све посећеније, померају се границе и обарују рекорди по гледаности, па у Спортском центру и ту планирају стварање још бољих услова.

"Већ смо у конкретним разговорима око надградње западне, односно веће трибине градског стадиона, а радове би финансирали прибојски привредници, успешни у белом свету, који воле свој родни град. Са наткривањем трибине, коначно би решили и проблем прокишњавања у подтрибински простор градског стадиона.", закључује Мандић.

Ускоро се очекује и наставак започете реконструкције фискултурне сале испод трибина, а планиране су и редовне активности на освежењу градског базена, пред наступајућу летњу сезону.