Вести

Рачунари на поклон

У ери технолошког напретка и дигитализације, општини Прибој 30.новембра стигао је вредан поклон, који ће у значајној мери допринети да се настави тај започети процес и омогућити лакши и бржи рад у локалној администрацији.

У име Министарства за државну управу и локалну самоуправу, општини Прибој 20 лаптоп рачунара, предао је Ђорђе Дабић, државни секретар у овом министарству.

"Како би се олакшао и убрзао рад државне, па тако и локалне администрације, ресорно министарство настоји да помогне у електронизацији, пре свега локалних сервиса грађана, чиме ће се у значајној мери смањити и употреба папира", рекао је државни секретар Дабић.

У том правцу већ одавно и раде у локалној самоуправи у Прибоју, а нови рачунари само ће и олакшати и убрзати, не само рад локалне администрације, већ и извршних и представничких органа општине Прибој.

"У име Општине Прибој захваљујем се Министарству и државном секретару Дабићу, на вредном поклону, који ће нам значити у даљој дигитализацији општинске администрације, али и рада извршних и представничких органа,како би рад био ефикаснији, а готово се у потпуности смањила употреба папира", рекао је Саша Василић, члан Привременог органа општине Прибој.

Један започети процес електронизације Општинске управе, као јавног сервиса грађана, се наставља, на задовољство и запослених, а пре свега грађана као корисника услуга, јер ће сада и брже и ефикасније завршавати своје потребе и обавезе.

 

 

Извор: Општина Прибој