Вести

Пријем најбољег спортисте Прибоја свих времена код председника Општине

Општина Прибој и Спортски савез општине, приредили су 14.септембра пријем за Марка Гудурића, члана сјајне генерације кошаркаша Србије, која се на тек завршеном светском првенству, у Манили, окитила сребрним одличјима.

Иако још релативно млад, са само 28 година, по резултатима је најуспешнији спортиста Прибоја свих времена. Кошаркаш Марко Гудурић, рођени Прибојац, коме је овај град увек у срцу, а на грудима му доминирају само најсјајнија одличја, од европског злата и титуле најбољег младог кошаркаша Европе, до овог последњег сребра златног сјаја, са светске кошаркашке смотре у далеким Филипинима. Поред пријема код председника државе и поздрава са чувеног балкона у Београду, за свог Марка, и овога пута, Општина Прибој и Спортски савез, организовали су пријем.

Председник Општине Лазар Рвовић, уручио је Марку Гудурићу Плакету Општине, за најуспeшнијег спортисту Прибоја свих времена.

"Искрене честитке у име свих грађана општине Прибој за велики успех и достојанствено држање. Поносни смо на тебе и успех који си остварио са репрезентацијом Србије на светској смотри кошарке у Манили. Поред спортских успеха, можда још битнији је твој пример младима Прибоја, да се само радом и упорношћу стиже до звезданих висина.", рекао је на пријему Марка Гудурића, председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Мирослав Буквић, помоћник председника Општине за омладину и спорт, Марку је у име локалне самоуправе, уручио заставу града и Повељу Општине, за остварени успех у Манили и достојанствено репрезентовање општине Прибој, док је председник Спортског савеза Филип Комарица, уручио Марков портрет са цитатом једног од највећих у игри под обручима, непоновљивог Коби Брајанта.

"Прибој је мој дом, Прибој је моја кућа. Овде ми је некако најлепше. Хвала на пријему и признањима и сигуран сам да ће у спортском граду, какав је наш Прибој, неко ускоро успети да оствари можда још и веће резултате. А ја се надам да ћемо већ наредне године, са велике светске смотре, каква је Олимпијада у Паризу, стићи са новом, верујем златном медаљом.", поручио је Марко Гудурић.

Скроман и ненаметљив, али велики ас српске и светске кошарке. И бар за сада, најуспешнији спортиста Прибоја свих времена, наш Прибојац, Марко Гудурић.

 

 

 

Извор: Општина Прибој