Вести

Прибоју још 40 милиона динара за инфраструктурне пројекте

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, 15.марта, посетио је Прибој поводом реализације пројекта реконструкције главне улице у старом делу града, за који је Министарство издвојило 20,8 милиона динара.

У питању је реконструкција дела улице, у дужини од 224 метра, од раскрснице на уласку у Стари Прибој, до зграде Музеја, која је полочана бехатон плочама, замењена је водоводна мрежа, уређена су нова паркинг места и тротоари и постављена је нова јавна расвета.

Министар Ћерлек је обишао завршене радове у Улици 12.јануара са председником општине Лазаром Рвовићем, са којим је разговарао и о будућим улагањима у комуналну и путну инфраструктуру у овој средини.

"Срећан сам што приводимо крају радове у Улици 12. јануар, која је веома важна за све грађане Прибоја, јер се у њој налазе културно-историјске установе, радови су важни и за мештане који живе у овој улици али и за предузетничке радње, које се овде налазе. Желимо и даље да улажемо у Прибој. Општина је конкурисала са новим пројектима, а то је улица Раденка Караџића, потом водовод у насељу Мишковац, а уз то ћемо радити још неколико улица у Старом и Новом Прибоју. За ове пројекте из буџета Министарства биће издвојено око 40 милиона динара", изјавио је министар Ђерлек приликом посете локацији.

Приликом посете, он је закључио да су један од основних чинилаца равномерног регионалног развоја, кадровски капацитети, како би се редовно и благовремено аплицирало са квалитетним развојним пројектима које подржава министарство.

"Са Министарством и министром Ђерлеком имамо одличну сарадњу. Оно што договоримо то се и уради. Имали смо кашњења са наше стране на овом пројекту, која су оправдана, али је најбитније да посао успешно приводимо крају. Када у потпуности буде завршена, биће то најлепша улица у нашем граду. На задовољство грађана Прибоја, следе и нови пројекти, а можда је највећи - решавање водоснабдевања у насељу Читлук, које ће подржати Министарство за равномерни регионални развој", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Ове године из буџета Републике Србије опредељено је 315 милиона динара за подстицање равномерног регионалног развоја у Србији. Средства су намењена за пројекте из области пословне инфраструктуре, потом комуналне, путне и социјалне инфраструктуре. Општине широм Србије имале су прилике да конкуришу за ова средства путем Јавног позива који је расписан у фебруару.

 

 

 

Извор: Општина Прибој