Вести

Прибоју 46 контејнера и 815 канти за одлагање отпада

Прибој је и ове године међу локалним самоуправама у Србији, које су од Министарства заштите животне средине, добиле нове еко посуде за одлагање комуналног отпада. Уговор су, 5.маја, потписали  државни секретар Александар Дујановић и председник Општине Лазар Рвовић.

"У општини Прибој доста смо урадили на пољу екологије, од затварања депоније "Стањевине" у Пријепољу, постављања тзв.ланчаница на Лиму, санирању депоније "Дубоки поток", уклањању дивљих депонија, уређењу еко парка и озелењавању пешачких стаза, замени индивидуалних ложишта, до помоћи у посудама за прикуљање и рециклажу  комуналаног отпада.", рекао је Александар Дујановић, државни секретар у Министарству заштите животне средине.

У питању су еко контејнери запремине од  1,1 кубик и канте од 240 литара, које ће допринети да град буде и чистији и уређенији.

"Добили смо 46 контејнера и 815 канти за одлагање отпада, што ће нам  омогућити да извршимо замену старих и дотрајалих посуда. Апелујем на грађане да их чувају и да у њих одлажу само предвиђени комунални отпад.", каже Жељко Јечемница, директор ЈКП "Услуга". 

Ова испорука је само наставак добре сарадње локалне самоуправе и ресорног министарства. У претходне две године, кроз две испоруке, Прибоју односно ЈКП "Услуга", додељено је 138 контејнера и 166 канти, а са последњом испоруком то је укупно 184 контејнера и 981 канта за одлагање и рециклажу комуналног отпада. 

То је свакако значајна подршка на што адекватнијем збрињавању комуналног отпада и унапређења животне средине, на чему су у Прибоју веома захвални.

 

 

 

Извор: Општина Прибој