Вести

При крају грађевински радови на топлани

Изградња градске топлане на биомасу у Прибоју, улази у завршну фазу, бар када је грађевински део у питању.

Монтиран је највећи део опреме, па се котларница полако грађевински затвара. И све друге активности, одвијају се по плану - закључак је са редовне 9. месечне видео конференције представника Општине, Министарства енергетике, консултаната КфВ банке из Немачке и Аустрије и извођача радова, која је одржана у среду, 14. априла.

"Радови се одвијају према планираној динамици. Постављање кровне конструкције котларнице је у току, кров би требало да буде за 10ак дана, а онда преостају машински и електро радови на постројењу. ”, рекао је Саша Василић, заменик председника општине Прибој.

"Упоредо са овим радовима, одвијају се и пројектне активности за подстанице и топловод, па је тако јуче потписан други анекс трилатерарног уговора, чиме се стичу услови за потписивање уговора о замени топловода са београдском фирмом “Кон вар”.", каже Василић и додаје да ће радови на реконструкцији подстаница и топловода кренути, како је и планирано, по завршетку актуелне грејне сезоне.

" Иако је ово је комплексан пројекат, реализација тече према плану, тако да очекујем да ћемо 15.октобра пустити нову градску топлану у рад.", оптимиста је Василић.

Градска топлана на биомасу у Прибоју је инвестиција вредна 7,6 милиона евра, а локална самоуправа већ ради и на припреми нових капиталних пројеката у нашем граду.

" За изградњу Постројења за пречишћавање отпадних вода, реконструкцију постојеће и изградња недостајуће канализационе мреже, у Канцеларији за управљање јавним улагањима Владе Србије, већ смо добили зелено светло. ”, истиче Василић и додаје да је у питању инвестиција вредна четири милиона евра, којом више ни грам фекалне канализације неће отићи у Лим, а ни један део градског подручја неће бити без адекватне канализационе мреже. Зелено светло ускоро очекујемо и за пројекат реконструкције цевовода сирове воде до Фабрике за производњу воде за пиће, вредан  преко два милиона евра.

"Прибој је последњих година једно велико градилиште, а како ствари стоје то ће бити и предстојећег лета, јер ће се доста радити на подземној инфраструктури, па ће многе улице бити раскопане. Зато у име  локалне самоуправе молим грађане за стрпљење и  разумевање, јер су ово  заиста вредне инвестиције и послови који се раде једном у 50 година. ", закључио је Василић.