Вести

Презентована Андроид апликација "Прибој-Систем 48"

Јуче је у малој сали Дома културе "Пиво Караматијевић" одржана презентација поводом пуштања у рад бесплатне Андроид апликације "Прибој-Систем 48", чију је израду финансирао УНДП на основу пројектне идеје Канцеларије за локални економски развој општине Прибој, представљене на Кампу за социјалне иновације протекле године.

Завршној презентацији за медије и заинтересоване стране присуствовали су заменик председника општине Прибој Милован Стојкановић и представник донатора УНДП Един Калач, као и директори јавних предузећа и установа умрежених у Систем 48 сати, представници инспекцијских служби и заинтересована јавност и медији.

Андроид апликација служи за читање вести са званичног сајта општине Прибој, као и пријављивање комуналних, инфраструктурних и инспекцијских проблема Систему 48 сати. Уз помоћ ове апликације грађани који имају Андроид мобилне телефоне могу на једноставан начин да добију информације везане за рад Општинске управе, као и да пријаве проблем из надлежности Система 48 сати. Апликација такође поседује и локатор установа на територији општине Прибој.

Вредност пројекта је 3.900 евра, утрошених за израду апликације и маркетинг. У име локалне самоуправе, на донацији се захвалио заменик председника општине Прибој Милован Стојкановић, истичући значај једне овакве апликације за грађане, али и имиџ Прибоја у очима будућих инвеститора. Решавање конкретних проблема у једној локалној зајединици био је један од циљева које је требало постићи и један од главних разлога због којих је одобрено финансирање овакве идеје, у оквиру Пројекта унапређење људске сигурности у Југозападној Србији, рекао је Един Калач из УНДП-а.