Вести

Председник општине Прибој примио министра Мемића

Министар туризма и омладине у Влади Србије Хусеин Мемић, 19.априла посетио је Прибој, где је са председником Општине и његовим сарадницима, разговарао о досадашњим али и будућим улагањима у туристичку понуду ове локалне самоуправе. У фокусу разговора били су и млади, као будућност овог града и стварање предуслова за њихов развој у овој средини.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић упознао је госте са туристичким потенцијалима овог краја и захвалио министру Мемићу, што ће помоћи да се туристичка понуда овог краја подигне на још већи већи ниво.

"Подржавамо идеју министра Мемића да се формира радна група за заједничко поспешивање туристичке понуде овог краја, и да се удружимо са суседним општинама, како би, све пробирљивијим туристима понудили комплетну услугу.", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

У туристичку инфраструктуру Прибоја, Министарство туризма, само од 2015.године, уложило је близу 100 милиона динара. Евидентно, обострано добра сарадња, биће настављена и у наредном периоду.

"Министарсво ће и даље промагати реализацију добрих и практичних пројеката. Наставићемо изградњу пешачке стазе у Старом Прибоју, али и  уређење неких нових, веома занимљивих дестинација.", казао је министар Мемић.  

Након састанка у локалној самоуправи, министар Мемић је разговарао са омладином Прибоја у Канцеларији за младе, посебно о пројектним активностима, како би се створили адекватни услови да млади остану у овој средини, или да се након академског образовања врате у свој родни град.

У том контескту министар Мемић обишао је и простор Регионалног иновационог стартап центра, који је један од најуређенијих у нашој земљи и као такав намењен свим грађанима, али пре свега младим људима, будућим предузетницима.

На крају своје посете Прибоју, министар Мемић обишао је и Прибојску Бању, као окосницу развоја туризма у овом граду.

 

 

 

Извор: Општина Прибој