Вести

Председник општине Прибој примио министра Едина Ђерлека

Након обиласка свих регионалних развојних агенција у Србији, министар без портфеља у Влади Србије Един Ђерлек, задужен за равномерни регионални развој, кренуо је и у обилазак локалних самоуправа у Србији, а прва на том путу била му је општина Прибој.

Министар Ђерлек разговарао је са руководством Општине о тренутном стању, евентуалним проблемима али и зацртаним плановима. Речи је било и о могућностима заједничке сарадње и улагањима, пре свега, у привредни развој, као окосницу укупног развоја и опстанак људи на овом простору.

"Влада Србије ће ускоро усвојити Програм за подстицање привредног раста, након чега ће уследити јавни позив, па очекујем да Општина Прибој кандидује пројекте који ће решити неке евидентне потребе грађана, а које ће Кабинет, на чијем сам челу, успешно реализовати.", рекао је министар Ђерлек.

Председник општине Прибој изразио је задовоство што је прва посета министра Ђерлека, баш Прибоју, што довољно говори о подршци државе Србије овој локалној самоуправи, на путу њеног економског опоравка.

"Прибој има велику подршку државе Србије, и она се огледала и огледа у реализовању капиталних инвестиција, које Општина, не би могла сама да реализује, а од великог су значаја за житеље ове локалне средине.", истакао је председник Општине, Лазар Рвовић.

"Само у овој години кренуће радови на реконструкцији пута за Болницу, Дом здравља и Полиестер, који подразумева и реконструкцију водовода, радиће се пут од Бање до Јармовца, пут Саставци - Крајчиновићи, као и пут преко Љесковца према манастиру Увац, одобрена је и реконструкција зграде Гимназије, а кренуће радови и на уређењу канализационе мреже са примарним колектором и постројењем за пречишћавање отпадних вода.", закључио је Рвовић.

Министар Ђерлек посетио је и Слободну зону Прибој, где тренутно у готово дестак страних и домаћих компанија, ради око 700 радника. На примеру холандске компаније Вуди ворд уверио се како квалитетан производ који овде настаје, а у питању су монтажне куће, лако проналази пут до европског, па и светског тржишта, а радници пристојно зарађују и опстају на свом кућном прагу са својим породицама.

Извор: www.priboj.rs