Вести

Председник општине Прибој примио делегацију Бошњачког националног вијећа

Делегација Бошњачког националног вијећа, на челу са председницом др Мисалом Праменковић, 11.априла, посетила је Прибој, где се са руководством Општине разговарало о даљој сарадњи, реализацији заједничких пројеката и унапређењу положаја Бошњака у овом граду.

Честитајући госпођи Праменковић на избору, Лазар Рвовић председник Општине, подсетио је на традиционално добре комшијске и међунационалне односе Срба и Бошњака у Прибоју. "Ми смо овде упућени једни на друге, и настојимо да економским оснаживањем града и побољшањем стандарда грађана, као и реализацијом заједничких привредних и инфраструктутрних пројеката, унапредимо живот свих наших грађана, а тиме и Бошњака. Те односе треба и убудуће да унапређујемо само дијалогом, разговорима и договорима, и наравно заједничким инвестицијама.", рекао је Рвовић.

Захваљујући се на честиткама и добродошлици, др Мисала Праменковић је истакла да је БНВ и до сада имало добру сарадњу са Општином Прибој, а да је циљ оваквих посета упознавање са тренутним стањем и изналажење могућности да неке ствари у локалним срединама, колико је то могуће поправимо и унапредимо, свако у свом домену. "Очување матерњег језика и промоција и заштита културе Бошњака су главни постулати рада БНВ, уз имплемнтацију и права и обавеза Бошњака, а све у складу са Уставом ове земље.", истакла је др Мисала Праменковић.

На састанку се разговарало и о неким локалним пројектима на пољу културе и очувања идентитета Бошњака, али и реализацији капиталних пројеката кроз ИПА фондове Европске уније, чиме ће се побољшати живот свих грађана ове локалне самоуправе.

 

Извор: www.priboj.rs