Вести

Председник општине Прибој данас са представницима три министарства

У посети општини Прибој, у среду 31. марта, боравили су представници три ресорна министарства, за три битне области и у нашој средини.

Тако су реализацију договорених, али и будућих пројеката, од значаја за ову локалну самоуправу, са руководством Општине, анализирали помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација, Прибојац, Јасмин Хоџић, као и Енес Бухић и Сенад Махмутовић, државни секретари у Министарству грађевинарство, саобраћаја и инфраструктуре и Министарству пољопривреде.

“Ово није протоколарна већ радна посета, где смо анализирали договорене пројекте, које финасира држава. За нас је од значаја и пут до Кокиног Брода, али и аутопут од Пожеге до Котромана, реконструкција пруге Београд-Бар али и ареодром Поникве. ”, рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић и додао да у области  руралног развоја морамо више да учинимо на едукацији наших грађана на селу, како би повлачили више средстава од државе и за пољопривреду и за сеоски туризам.

Представници министарстава у пратњи домаћина из локалне самоуправе, обишли су и оштећену деоницу пута за Болницу и Дом здравља Прибој, где се ових дана очекује санација али и даља реконструкција, као и Рибарско насеље у изградњи, поред Лима на Потпећком језеру.