Вести

Председник општине обишао штанд Туристичке организације Прибој

Туристичка организација Прибој самостално је наступала на овогодишњем 44.Сајму туризма у Београду, и поред редовних односно, традиционалних манифестација, посебан акценат ставила је на бањски и верски туризам.

Након успешне прекограничне сарадње са БиХ, ТО Прибој на овогодишњем Сајму туризма у Београду промовисала је и пројекат "Чудесни путеви вере од Лима до Зете". "Овај пројекат финансира Европска унија и вредан је 410.000 евра, а заједнички га реализују ТО Прибој и епархија Будимљанско-Никшићка, кроз прекограничну сарадњу Србије и Црне Горе", истиче Владан Радовић, директор ТО Прибој Овим пројектом промовише се верски и ходочаснички туризам у Прибоју, Никшићу и целој Будимљанско-Никшићкој епархији.

"Кроз овај пројекат граде се објекти у Прибојској Бањи и Никшићу, који ће бити ходочаснички центри. Пројекат има и социо-економски ефекат кроз обуке које су завршене за конобаре и куваре, а на овај начин промовише се Полимље и овај део Србије и Црне Горе", објашњава Горан Рековић, координатор пројекта. Такође, у фокусу промоције ТО Прибој на овогодишњем сајму била је и Прибојска Бања која је, захваљујући туристичким ваучерима, изузетно била посећена у прошлој години.

"Реализовали смо преко 3000 ваучера. Педесет домаћинстава који раде преко нас у Прибојској Бањи су заиста задовољни, и очекивања су да ће и ове године ваучери "планути", обзиром да је први део већ разграбљен", задовољно каже Владан Радовић, директор ТО Прибој.

Сајам туризма у Београду отворио је председник Србије Александар Вучић, који је посетио вечину штандова, па и прибојски, најављујући додатна улагања у Прибојску бању.

Штанд ТО Прибој обишао је и председник општине Лазар Рвовић и са туристичким радницима разговарао о интересовању туриста, како за природне, тако и за културно - историјске дестинације нашег града.

Извор: priboj.rs