Вести

Потписани уговори вредни 30 милиона динара

Председник општине Прибој Лазар Рвовић и министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, потписали су уговоре вредне 30 милиона динара, за решавање водоснабдевања у приградским насељима општине Прибој, као и за путну инфраструктуру у новом и старом делу града. Зависно од инвестиције, учешће локалане самоуправе у пројектима је од 20 до 40 одсто.

Подсетимо, у старом делу Прибоја, управо се приводи крају реконструкција деонице улице "12.јануар", коју је уз додатно учешће Општине, са преко 20 милиона динара, финасирао Кабинет министра за равномерни регионални развој Владе Србије. Министар Един Ђерлек, недавно је обишао завршне радове у овој улици, али је посета искоришћена и за договоре око нових инфраструктурних пројеката, који живот значе.

Тако су 1.априла, у Београду, председник општине Прибој, Лазар Рвовић и министар Един Ђерлек, потписали уговоре вредне 30 милиона динара, а средства су намењена управо за инфраструктурне пројекте и водоснабдевање појединих приградских насеља, која још немају воду из градског водовода. Према тим уговорима, наведено Минстарство, одобрило је 9 милиона динара за израду пројектно техничке документације за изградњу водоводне и канализационе мреже у Читлику, као и друге фазе водовода за насеље Црнузи, а учешће Општине овде ће бити 40 одсто односно 6 милиона динара.

За инфраструктурне активности у Прибоју, Министарство за равномерни регионални развој, одобрило је непуних 19 милиона динара, а учешће Општине износиће још 20 одсто, односно преко 4,5 милиона динара. Ова средства биће искоришћена за решавање животне потребе око 30 домаћинстава у улици Раденака Караџића у Старом Прибоју, односно за изградњу дела улице, заједно са подзидом, у дужини од 60 метара, затим за решавање водоснабдевања 35 домаћинстава у насељу Мишковац, такође у старом делу града, као и за асфалтирање краћих деоница још неколико улица у старом и новом Прибоју.

На овај начин, Министарство за равномерни регионални развој у инфраструктурне активности у Прибоју је уложило преко 50 милиона дианра, а сви ови пројекти, према потписаним уговорима, након спроведених тендерских процедура, треба да се реализују најкасније до краја октобра, што значи да се радови на већини локација, могу очекивати већ почетком лета.

 

 

Извор: Општина Прибој