Вести

Потписана Повеља о братимљењу Прибоја и Рудог

Челници општина Прибој и Рудо, Лазар Рвовић и Драгољуб Богдановић, данас су у граду на Лиму, потписали Повељу о братимљењу и сарадњи.

"Узимајући у обзир историјску повезаност и нераскидиве везе које нас преплићу, обавезујемо се да ћемо предано његовати и чувати све тековине наше прошлости и садашњости, истовремено радећи  на бољој будућности свих нас. Заједничке замисли и идеје предано ћемо спроводити у дело и подстицаћемо сарадњу у областима од заједничког интереса, а све на добробит грађана општине Прибој и општине Рудо.", стоји у Повељи о братимљењу.

Потписивањем Повеље о братимљењу досадашња, а већ добра сарадња, само је формализована, а родбинске, пословне и комшијске везе, само ће се још више продубити - закључак је са данашњег скупа у Прибоју.

И до сада су Прибојци и Руђани братски сарађивали на многим пољима. Вода, струја, здравствене, услуге, трговина, туризам, само су неке од заједничких интереса ове две општине, а ако је судити по назначеним плановима - биће их још.

"Данас се разговарало и о конкретним видовима сарадње, од привреде и Слободне зоне, инфраструктуре, туризма, културе и спорта, до комуналне проблематике. Сарадње може бити и на прекограничним пројектима, али и пројектима које финансира Влада Србије, који ће бити од значаја за грађане обе општине, као што је наставак изградње аутопута од Пожеге или реконструкција пруге Београд - Бар.", закључио је Рвовић.

Прибој је Руђанима одувек био старији брат, општина где су ишли у школу, на посао, на културне и спортске догађаје, у трговину и кафане. Од данас побратим, који је увек служио као пример, који се следи.

"Ми смо били побратими и браћа и пре овог формалног чина. То је тако било и то је тако наш народ доживљавао.", казао је Драгољуб Богдановић, начелник општине Рудо. Он је додао да нас поред Лима и историје, спајају и пројекти које ћемо заједнички да изводимо.

Након чина потписивања Повеље о братимљењу побратими из Рудог обишли су Регионални иновациони стартап центар, као и Слободну зону Прибој, привредни замајац овог града и овог краја, која постоји већ пет година, и где десетак страних и домаћих инвеститора, запошљава преко 500 радника.