Вести

Потписан уговор за бесплатно летовање прибојских школараца и ученика из братског Прилужја

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић и директор "Спортског центра Прибој", Александар Мандић, 24.априла потписали су уговор о летовању најуспeшнијих прибојских основаца и средњошколаца, као и школараца из братског Прилужја, о трошку Општине Прибој, у дечјем одмаралишту у Сутомору. Одлуком Општине Прибој, одмаралиште у Сутомору, од ове године дато је на управљање "Спортском центру Прибој".

На основу закључка Општинског већа, и ове године o трошку Општине Прибој, у дечјем одмаралишту у Сутомору, летоваће најбољи ученици, односно награђивани ученици прибојских основних и средњих школа, као и школарци из братског Прилужја, највеће српске енклаве на централном Косову и Метохији.

Ова лепа пракса прибојске локалне самоуправе, реализована је последњих десетак година, када се за Дан општине не одржава свечана седница СО, а та средства се преусмеравају у надарену младост овог града, која ће и овог лета, иземђу осталог, бесплатно летовати на црногорском приморју.

Поред награђиваних ученика, право на летовање о трошку општине Прибој и ове године имаће и најосетљивије групе, односно особе са инвалидитетом и корисници услуга социјалне заштите.

Током боравка у Сутомору сви корисници поред превоза до плавог Јадрана и пуног пансиона у реконструисаној згради одмаралишта, имају обезбеђен и превоз до плаже, уз свакодневно присуство васпитача, за непливаче се организује и школа пливања, све време боравка на летовању ученици ће имати и здравствену заштиту, а у простору одмаралишта обезбеђен је и приступ интернету.

 

 

 

Извор: Општина Прибој