Вести

Потписан уговор са извођачем за реконструкцију градске пијаце у Старом Прибоју

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, потписао је  уговор  са извођачем радова на реконструкцији градске пијаце у Старом Прибоју. Одабрани извођач на тендеру је београдска фирма "АрТек инжењериг" доо, која је била и извођач на опремању Регионаланог иновационог стартап центра у Прибоју.

Рок за изградњу, односно реконструкцију градске пијаце у старом делу града је 100 календарских дана, од дана увођења у посао. Радови би требало да почну већ ових дана, а динамика ће зависити од временских услова. На тај начин Прибој, а превасходно житељи старог дела града, добиће савремену опремљену пијацу, на којој ће моћи да позавиде и многи већи градски центри.

Нова градска односно зелена пијаца у старом Прибоју биће и од посебног значаја за економски развој и инвестиције нашег града, за запошљавање, а највећу добит имаће потрошачи и пољопривредници, не само наше општине, јер ће сада трговину моћи да обављају у модерно  опремљеном објекту, и уз примену свих достигнутих стандарада, када је у питању чување и излагање хране, односно прехрамбених производа.

Пројекат "Реконструкција градске пијаце", реализује локална самоуправа, а финансирање ће помоћи и Министарство државне управе и локалне самоуправе са 15.000.000,00 динара.

Уговор са надлежним Министарством општина Прибој потписала је још половином марта ове године, али је почетак реализације пројекта, односно реконструкција градске пијаце у старом Прибоју, померан због актуелне ситауције са пандемијом корона вируса.