Вести

Посао за 67 лица: Промоција Програма јавних радова 2016

Данас су у малој сали Дома културе, на свечаном уручивању уговора, уговоре о ангажовању на четири месеца у оквиру Програма јавних радова 2016, добила незапослена и теже запошљива лица са евиденције Националне службе за запошљавање. Свих 67 лица у наредном периоду, биће ангажовани на јавним радовима у некој од јавних установа као извођачу радова, који за циљ има да допринесе остварењу одеђеног јавног друштвеног интереса.
Јавни радови су мера активне политике запошљавања коју организује Национална служба за запошљавање, у складу са Националним акционим планом запошљавања за 2016. годину, у циљу радног ангажовања првенствено теже запошљивих незапослених лица и незапослених у стању социјалне потребе, очувања и унапређења радних способности незапослених, као и ради остваривања одређеног друштвеног интереса. Приоритет приликом укључивања у јавне радове имају вишкови запослених са евиденције Националне службе. За Програм јавних радова 2016, издвојено је 8.649.394,26 динара, од чега је кофинансирање општине Прибој око 5 милиона динара.
Овогодишњи јавни радови, као једна од мера запошљавања, углавном су базирани на делатностима одржавања и обнављања јавне инфраструктуре, одржавања и заштите животне средине и природе, али и социјалним, хуманитарним и културним делатностима.
Директорка Филијале НСЗ у Пријепољу, Ана Пејовић, честитала је свим агажованима и захвалила се на доброј и успешној сарадњи са локалном самоуправом у Прибоју.
Јавне радове у наредна четири месеца спроводиће Туристичка организација Прибој, Индустријски паркови доо, ЈКП "Услуга", Удружење грађана "Глас Прибоја", Здравствени центар Ужице са четири јавна рада и Дирекција за изградњу Прибоја, за шта је укупно ангажовано на територији општине Прибој 67 лица.