Вести

Поплочавање улице "12.јануар" у Старом Прибоју

Оно што је планирано, постепено, корак по корак се и остварује. Деоницу по деоницу, Општина Прибој решава једно значајно инфраструктурно питање у овом граду. Главна улица у Старом Прибоју, чија је реконструкција кренула пре три године, ускоро ће, ако време послужи, највећим делом бити у сасвим новом руху.

Радови на другој деоници, који су почели крајем прошле године, ових дана, захваљујући пролећним температурама у фебруару, улазе у завршну фазу. Већ је замењена водоводна мрежа, односно главни вод и секундарни прикључци до кућа и зграда, регулисана је кишна канализација, а управо се коловоз и тротоари поплочавају бехатон плочама. Дуж улице где има услова, пројектом су планирана и паркинг места, а улица ће добити и нову јавну расвету. Све то полако постаје једна нова урбана целина, по угледу на модерне и уређене градове, у земљи и окружењу.

Подсетимо,прва деоница ове улице на Бријегу и око хотела, од Музеја до ОШ "Бранко Радичевић" од непуних 250 метара, завршена је пре две године, а сада је у захвату деоница од 224 метра, од зграде Завичајног музеја до раскрснице на уласку у Стари Прибој из правца новог дела града. Просечна ширина реконструисаног дела је седам метара, а укупна површина простора који се реконструише је 2200 квадрата. Посао на овој деоници заједнички финансирају Влада Србије, односно Кабинет министра задуженог за равномерни регионални развој и Општина Прибој, у односу 60 – 40 %.

Иначе, у плану је комплетна реконструкција улице "12.јануар" у Старом Прибоју, жаргонски речено од сквера до сквера, у дужини од једног километра. И даље ће се радити етапно, како се буду обезбеђивала финансијска средства.

Када буде потпуно реконструисана, улица "12.јануара", као главна улица у старом делу града, на задовољство Староприбојаца, биће јединствена амбијенталана целина, уз онај некадашњи,само овом крају својствен - дух старе чаршије.

 

 

 

Извор: Општина Прибој