Вести

Почели радови на путу Прибојска Бања - Јармовац

Како је и планирано, након јесењих завршних радова на реконструкцији пута Прибојска Бања - Кокин Брод, 15.маја, почели су и радови на реконструкцији преостале деонице  од Прибојске Бање до Јармовца, односно магистралног пута Бистрица - Прибој.

У питању је деоница у дужини од 2250 метара, која ће бити потпуно реконструисана и асфалтирана, са новом носећом конструкцијом пута, биће урађено и пет пропуста F 1000, од половине трасе биће  уграђен и систем за одвођење повшинских вода, и  санирано једно клизиште.

Према плану, радови би требало да се заврше за четири месеца, средства су обезбеђена из буџета републике Србије, а реконструкција се спроводи у оквиру редовног одржавања путева у надлежности ЈП "Путеви Србије".

Радови, које изводе Путеви Ужице, кренули су од Прибојске Бање, тренутно се уклања стара али истовремено поставља и нова носећа конструкција пута, како би се саобраћај одвијао једном коловозном траком, уз наизменично пропуштање возила. У првој фази радова, неће бити потпуне обуставе саобраћаја, мада је препорука учесницима у саобраћају, да колико је то могуће, користе алтернативне путне правце.

Реконструкција деонице пута од Јармовца до Прибојске Бање много ће значити за све грађане  Прибоја, пре свега због лакшег и бржег коришћења туристичких потенцијала Прибојске Бање, али генерално и општине Прибој, као и бољег повезивања наше средине, адекватном саобраћајницом, са остатком наше земље. 

 

 

 

Извор: Општина Прибој