Вести

Почела реконструкција пута Прибој - Кокин Брод

Једна давнашња жеља житеља Прибоја и Нове Вароши, почела је да се остварује крајем јуна. У питању је реконструкција комплетног путног правца од Кокиног Брода до Прибоја, што ће омогућити и бољи и бржи привредни развој ове две општине.

Приликом посете председника Републике Србије Александра Вучића Прибоју, 21.маја 2021.године, најављена је реконструкција комплетне трасе пута Прибој - Кокин Брод, у дужини од 27 километара, за шта ће држава Србија издвојити 850 милиона динара, односно 8 милиона евра.

Припремни радови почели су у уторак, 29,јуна, што је велики дан за општине Прибој и Нову Варош, јер се овај посао чекао деценијама, изјавио је народни посланик Крсто Јањушевић.

“Реконструкција овог путног правца за Прибој је темељ за још снажнији развој у свим областима. Овај пут ће Златибор, Златар и Прибојску Бању додатно објединити и учинити их заједничком туристичком понудом овог прелепог дела Србије. Велико хвала председнику Србије Александру Вучићу на пројекту који смо чекали деценијама. Србија иде напред!“, речи су народног посланика Крста Јањушевића.

Како је раније договарано, радови на реконструкцији пута Прибој - Кокин Брод, требало би истовремено да отпочну са обе стране овог путног правца, и са Јармовца од Прибоја и са Кокиног Брода, што су свакако и најкритичније деонице на овом путу.