Вести

Општини Прибој за замену кровног покривача Дома културе одобрено 4 милиона динара

Општини Прибој за пројекат "Живот на граници без културних граница", са којим је аплицирала а на Конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије "Градови у фокусу 2020.", одобрено је 4 милиона динара за замену кровног покривача зграде Дома културе.

Укупна површина крова је 600 квадрата, а због геометријске специфичности крова, уместо досадашњих лесонит плоча, нови кровни покривач на згради Дома културе биће од ПВЦ мембране односно од непромочиве фолије, као што је то урађено и на крову зграде ОШ "Бранко Радичевић".

На Конкурсу су подржана 22 пројекта из исто толико градова и општина, са укупно 83,4 милиона динара, а Прибој је једина локална самоуправа из Златиборског округа.

Средствима додељеним на Конкурсу "Градови у фокусу 2020." биће створен амбијент за квалитетније услове рада многих домова културе, музеја, архива, библиотека и других установа културе широм Србије.

Претходно је Прибоју у фебруару, од стране Буџетског фонда Министарства рударства и енергетике одобрен пројекат унапређења енергетске ефикасности зграде Дома културе у вредности од непуних 15 милиона динара, за израду нове фасаде и замену комплетне столарије.

Радови на замени кровног покривача на згради Дома културе очекују се ускоро, по окончању тендерске процедуре.