Вести

Одржан састанак Савета за здравство ОО СНС Прибој

У понедељак, 21. октобра у просторијама ОО СНС Прибој, одржан је састанак Савета за здравство ОО СНС Прибој. Заседању овог стручног тела Општинског одбора осим чланова (здравствених радника), због важности питања која су на дневном реду, присуствовали су и председник OO СНС Прибој Лазар Рвовић  и заменик председника ОО СНС у Прибоју Крсто Јањушевић, који обављају функције председника и помоћника председника Општине.

Заседање је одржано непосредно пред састанак са представницима ресорног министарства, тј.са државним секретаром проф.др. Бориславом Векићем.
Осим унапређењу здравствене заштите у Прибоју, акценат на састанку дат је горућим проблемима у здравству, са којима се сусрећу и пацијенти а и запослени.Истакнуто је незадовољство функционисањем болнице у Прибоју и изнети су веома забрињавајући подаци који се тичу здравства у Прибоју. Питања која су покренута првенствено се тичу неусвојеног Деобног биланса Дома здравља, а и наставка процеса регистрације код надлежног суда као самосталне установе. Расправљано је и веома важном питању одељења за физикалну медицину и рехабилитацију при Општој болници Прибој и од надлежног Министарства је тражено што хитније издавање решења за дозволу за рад овог одељења у хотелу Лим у Прибоју.
Осим тога  још једна од обрађених тема је била  и унапређење Стратегије развоја палијативног збрињавања и могућност да локална самоуправа буде партнер у процесу оснивања јединице за палијативно збрињавање.