Вести

Нови асфалт у Годуши

У општини Прибој почетком августа настављеноје асфалтирање планираних путних праваца, по програму из прошле године. Тако су Путеви Ужице у уторак, 4.августа асфалтирали деоницу пута у Годуши за Пуриће, у дужини од 200 метара, а асфалтирана је и критична деоница од 150 метара пута за Међуселце, Доловце и Лаковиће, коју су сами финансирали грађани.

Асфалтирана деоница наслања се на Годушки пут, који продужава до села Лунићи, а урађена деоница је због успона и потока бујичара, често била непроходна, јер оно што се наспе и поправи, са првим кишама, вода брзо однесе.

Мештани овог дела Годуше ових дана дочекали су да макадам замени асфалтна подлога, а асфалтним путем до куће држава се одужује и Брану Пурићу, који је као активан војник на Косову  и Метохији, у Урошевцу, 1999. године рањен и остао без ноге. За Брана је асфалт до куће, како он каже, остварење великог сна.

Планирана деоница од 200 метара, досеже до кривине, одакле се продужава ка Ђозгићима а десно се пут одваја за породице Лаковића, Доловаца и Међуселаца. Иако су многи чланови ових фамилија у иностранству, ипак не заборављају своју родну груду.

Новим метрима асфалта у Годуши задовољни су сви мештани, јер ће сада лакше стизати аутомобилима до својих домаћинстава, а верују и да ће асфалт елиминисати готово стални страх од сваке кише и непредвидивог дивљања потока бујичара, који им је деценијама задавао велике муке.