Вести

Нова средства за пешачку стазу

Радови на реконструкцији пешачке стазе у Старом Прибоју од железничке станице  према насељу Мраморје, започети су крајем прошле године.

Овај пројекат је резултат добре сарадње локалне самоуправе и Министарства туризма, трговине и телекомуникација, које је за ову инвестицију већ определило 20 милиона динара.

То је била прва фаза, а ових дана потписан је уговор о наставку изградње пешачко - бициклистичке стазе до Увца, у вредности  од 15 милиона динара.

Са лепим данима, неимари пријепољске фирме ”Ровчанин инжењериг“ интензивирали су радове на реконструкцији стазе, а поред њеног рашчишћавања, неопходног бетонирања, ископа канала и постављања кабла за јавну расвету, значајан посао је завршен изградњом адекватне везе ове стазе, са пролазом испод железничке станице и висећим мостом преко Лима.

Оно што се ради ових дана је видљиво. Поставља се заштитна ограда и од стране пруге и од стране Лима, где је то неопходно. Преостаје још и постављање стубова јавне расвете, као и пресвлачење стазе асфалтном подлогом, а све би требало да буде готово до краја априла.

Поред изградње стазе до Увца, размишља се и о прекограничној сарадњи и наставку уређења стазе пругом узаног колосека, све до центра суседне општине Рудо.

То је идеја, али је већ реалност, припремљена пројектна документација и за будућу стазу здравља, од висећег моста преко Лима, такође у старом делу града, па све до Малог Бића и средњовековног града Јагат, у дужини од 7 километара.