Вести

Министарка привреде Анђелка Атансковић посетила Прибој

Прибој је 7. маја посетила министарка привреде Анђелка Атанасковић са сарадницима, где је са челним људима Општине Прибој, разговарала о  садашњем привредном тренутку овог града, могућностима подршке и новим пројектима.

Руководство општине Прибој, председник Лазар Рвовић, његов заменик Саша Василић и народни посланик Крсто Јањушевић, упознали су министарку са тренутним привредним стањем овог града, пројектима које локална самоуправа тренутно реализује, а разговарало се и о могућностима нове подршке граду, који се, по свим статистичким параметрима, економски опоравља.

У том контексту делегација Министарства привреде посетила је Слободну зону Прибој и обишла три компаније у њој - турску фирму “Флекс академи”, која запошљава 300 радника, погон једне од најбољих српских компанија - “Инмолд” из Пожеге и  фирму “Адвертаут”, која све своје производе, извози.

"Слободна зона Прибој постала је привредни замајац ове средине. Она тренутно запошљава преко 500 радника, искоришћени су сви капацитети у халама, па се већ размишља и о новим локацијама.", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Он је додао да се на састанку разговарало и о простору ФАП-а, који се тренутно не користи, а који би се за нове инвеститоре ставио у режим слободне зоне, те ће се о томе разговарати са Министарством одбране и руководством ФАП-а. Он је истакао и да је Прибој, као локална самоуправа веома задовољан овом посетом и досадашњом сарадњом са Министарством привреде.

"Садашњи простор Слободне зоне, само пре пет година био је потпуно девастиран, а захваљујући Влади Србије и Александру Вучићу, који је формирао радну групу за привредни опоравак Прибоја, сада  је ово истински ослонац за привреду ове средине, а нову перспективу отвара и аутопут којим се очекује  долазак нових инвеститора и у Прибој и овај део Србије.", рекао је народни посланик Крсто Јањушевић, уз захвалност министарки привреде, на уважавању и посети Прибоју.

Министарка Атансковић је презадовољна оним што је видела и чула, да је Прибој град који се економски опоравља, да се отварају нова радна места, да се смањује незапосленост, повећавају плате а тиме расте и стандард грађана, што све у овој земљи, може само да радује.

"Најважније је да сте се вратили на некадашње стазе, да је све више упослених радника, да сте опет, по платама, међу најбољима у Златиборском округу, да очекујете нове инвеститоре, који значе и нова радна места, да имате идеје, визију Прибоја сутра.", рекла је министарка Атанасковић.

Она је из Прибоја упутила и апел грађинима, да се  вакцинишу, јер се пандемија, као на ретко коју животну област, посебно рефлектује на привреду.

"Нама треба здрава нација.", поручила је министарка Атансковић.

У делегацији Министарства привреде, коју је предводила министарка Анђелка Атанасковић, били су још Нермина Љубовић, саветница, Бранислав Пејчић, начелник за инвестиције и Ана Лапчевић, директорка РПК Ужице.