Вести

Министар Весић у Прибоју

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић, у оквиру посете Златиборском округу, у четвртак, 23.новембра, посетио је и Прибој, где је обишао реконструисану деоницу пута Прибојска Бања - Јармовац, као последњу фазу реконструкције државног пута другог А реда Кокин Брод - Прибој, за који је држава Србија издвојила преко 10 милиона евра.

Министра Весића, који је други пут у овој години у посети Прибоју, дочекали су грађани Прибојске Бање, задовољни реконструисаним путним правцем до Кокиног Брода, а посебно у овој години реконструкцијом деонице од Прибојске Бање до Јармовца, у дужини од 2250 метара.

Овде је у потпуности промењена носећа конструкција пута, проширена траса, санирано једно клизиште, урађени пропусти и одводни канали, а од половине трасе одведена је и кишна канализација. И наравно постављена је и ова асфалтна подлога. На задовољство грађана и Бање и Прибоја, ова деоница завршена је пре месец дана, а тиме и комплетан путни правац до Кокиног Брода у дужини од 27 километара, где се тренутно приводе крају и радови на два моста, у нововарошким селима - Рутоши и Вранеша.

Само у реконстукцију овог пута држава Србија уложила је преко 10 милиона евра, а у путну инфраструктуру на подручју општине Прибој држава улаже, као никада до сада.

"Само у овој години, у путну ифраструктуру Прибоја, држава Србија је уложила милијарду и 47 милиона динара. То је отприлике као један годишњи буџет Прибоја. Али ту се не стаје. По налогу председника Вучића догодине креће изградња брзе саобраћајнице од Нове Вароши до Дуге Пољане, као прикључак на аутопут, што ће значити и грађанима Прибоја. Следеће године креће и изградња гондоле од Златибора до Прибојске Бање, као и реконструкција пруге Ваљево граница са Црном Гором, која пролази кроз Прибој, па ће то све значити и боље перспективе овог краја", рекао је министар Весић.

У име грађана општине Прибој, министру Весићу и држави Србији, за све оно што чине за овај крај, захвалио се Лазар Рвовић, председник Привременог органа општине Прибој.

"Хвала министру на већ другој посети у кратком времену, а резултати су видљиви. Ево завршен је овај пут од Кокиног Брда и Прибојске Бање, ради се пут према Болници и Дому здравља, у захвату су и путни правци граница са Црном Гором - Саставци и Сјеверин - Стрмац, који ће омогућити бољу путну комуникацију али и чвршћу повезаност са комшијма на тромеђи Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Када су улагања државе само у путну инфраструктуру Прибоја у овој години, као наш годишњи буџет, онда то говори какакв је однос државе Србије према Прибоју и другим рубним деловима наше државе", истако је Лазар Рвовић.

Министар Весић на Бањи се задржао и у разговору са грађанима, који су га дочекали по домаћинском обичају, одговарао је на њихова питања, углавном инфраструктурне и комуналне природе, окупљеној деци поделио је поклоне у виду играчки, а осталим грађанима даривао је своје прозно дело-Књига о Београду.

 

 

 

Извор: Општина Прибој