Вести

Министар Гашић у Прибоју

У Прибоју је 24.маја боравио министар унутрашњих послова у Влади Србије, Братислав Гашић са сарадницима, и са руководством локалне самоуправе али и представницима свих политичких субјеката, разговарао о ситуацији након убиства, које се догодило у једном угоститељском локалу у Прибоју.

"Заједнички именитељ свега, јесте, да ово нема ни верску ни политичку конотацију, већ је немили догађај, који је резултирао одласком једног младог и доброг човека. Министарство извршава све радње и мере како би извршилац био изведен правди. Све наше организационе јединицe су од првог момента активно укључене у расветљавање овог случаја. Ухапшени су сви помагачи лица које је извршило злочин, и ту нема пардона ни према коме ко помаже људима који изврше било које кривично дело." рекао је министар Братислав Гашић.

Локалној самоуправи пуно значи посета министра полиције, која ће учинитии све да се починилац овог убиства пронађе и казни, али ће оваква посета допринети и очувању међусобног поверења Срба и Бошњака.

"Сложили смо се сви да злочин није национално и верски мотивисан и очекујемо да што пре починилац буде ухапшен. Мени је жао када је Прибој по овим вестима присутан у медијима, уместо да говоримо о инвестицијама, које ће ове године бити рекордне. Сви знамо да је Прибој пример добрих међунационалних односа, али не можете изоловати и утицати на различите портале и новинаре, који су мотивисани из дугих разлога, да шире одређене дезинформације и уносе негативну енергију у једну добру и пристојну средину.", истакао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Добри комшијски односи и суживот на овим просторима треба да се наставе, убиство се десило, страдао је један недужан младић, па су представници Бошњака од министра тражили да кривац мора да буде пронађен и адекватно санкционисан.

"Један млади живот нико не може вратити, међутим из овог догађаја морамо извући конкретне поуке, да учинимо све што је до нас да зло које живи у појединцима у одређеном друштву, мора бити санкционисано и да заједно, као друштво и људи који живимо на овим просторима, дамо све од себе да се такви појединци казне.", рекао је др Рејхан Кутовић, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог и потпредседник Странке правде и поверења.

Председник Општинског одбора Санџачко демократске партије у Прибоју, др Јасминко Тоскић, истакао је да је заједнички закључак састанка да овај трагични догађај, није био етнички мотивисан.

"Са тим смо сви сагласни, као и добар део грађана Прибоја са којима сам ја био у контакту. Министар нам је презентовао да је МУП ангажовао све јединице за проналазак починиоца и расветљавању комплетног дела. Надамо се скором разрешењу. Оно што смо ми из СДП Прибоја тражили, јесте да се појача присуство Бошњака у органима МУП-а, чисто ради појачања осећаја сигурности у Прибоју.", казао је др Тоскић.

Председник Општинског одбора Странке правде и помирења за Прибој Фахрудин Алагић се такође сложио да инцидент који се десио, није национално мотивисан.

"Наравно подигнуте су одређене тензије, које су допринели разни портали са разним писањима и често нетачним наводима. Ми у Прибоју знамо како ћемо реаговати и како да се узавреле страсти смире и поврати мирноћа у свакодневни живот.", рекао је Алагић.

Подсетимо, у ноћи између суботе и недеље у тучи, у једном угоститељском локалу, од удараца осумњиченог полицајца, који није био на дужности, смртно је страдао 35-годишњи Ервин Ћелахметовић. Осумњичени за убиство налази се у бекству, за њим се интензивино трага, а ухапшено је и троје помагача у његовом бекству.

 

 

 

Извор: Општина Прибој