Вести

Лазар Рвовић пети пут на челу општине Прибој

Лазар Рвовић досадашњи први човек општине Прибој, на конститутивној седници СО Прибој, која је одржана 28.фебруара 2024.године, након децембарских избора, поново је изабран за председника Општине, а заменик ће му бити, страначки колега из СНС-а Саша Василић.

Лазару Рвовићу је ово пети мандат председника Општине Прибој, први пут је биран на председничку функцију 2008.године, док је Василићу ово трећи мандат као заменика председника општине Прибој.

На конститутивној седници СО Прибој изабрано је и Општинско веће у коме ће у наредне четири године седети: Драган Љељен, Ненад Пенезић, др Јасминко Тоскић, др Адел Слатина, Фахрудин Алагић, Милан Караџић и Новко Пријовић. Скупштином општине председаваће социјалиста Борис Мрдовић, коме је ово трећи мандат на тој функцији, док је за његовог заменика изабран Есад Меховић, испред Странке Правде и помирења.Секретар општинског парламента, и у наредне четири године, биће Милица Дробњаковић.

Избор новог или малтене старог руководства Општине Прибој подржало је 29 од укупно 41 одборника, колико броји локална скупштина. Владајућу коалицију у овом мандатном периоду чиниће 23 одборника коалиције "Александар Вучић – Прибој не сме да стане – Ивица Дачић", четири одборника Санџачке демократске партије, два одборника Странке правде и помирења и један одборник Бошњачко српског савеза. Опозицију у прибојском парламенту чиниће девет одборника групе грађана "Сложно у победу" и по један одборник Коалиције "Нада" и СДА Санџака. Пре избора нових органа извршне власти Општине Прибој, опозиција је напустила скупштинско заседање.

"Кључни пројекти који су предвиђени за наредне четири године у Прибоју су реконструкција комплетне канализационе мреже у Прибоју са Постројењем за пречишћавање отпадних вода, гасификација града Прибоја, учешће у изградњи гондоле од Торника до Прибојске Бање, уређење градског трга у новом делу града, отварање касарне Војске Србије, изградња нове немачке фабрике у Прибоју, уређење погона ФАП-а за нову пескару и фарбару, реконструкција Болнице и Дома здравља, реконструкција зграде Гимназије, наставак радова на асфалтирању започетих путева до Болнице, Сјеверин-Стрмац, граница са Црном Гором-Саставци, као и до манастира Увац, учешће у изградњи највећег енергетског објекта у Србији, реверзибилне хидроелектране Бистрица, као и реализација много других, можда финансијски мање вредних инвестиција, али ништа мање значајних пројеката за грађане општине Прибој", истакао је између осталог, председник Општине Лазар Рвовић.

 

 

 

Ивор: Општина Прибој