Вести

Конференција за новинаре поводом преласка пет одборника ДСС-а и одборнице ЛДП-а у СНС у Прибоју

Општински одбор СНС-а у Прибоју добио је нови број одборника у Скупштини општине. Тим поводом јуче је одржана конференција за новинаре са које је поручено да су поносни што све већи број људи препознаје снагу СНС-а и што су тренутно најбројнија одборничка група са тринаест представника. Конференцији су присуствовали гости Предраг Стевовић и Милан Марковић, чланови Извршног одбора СНС-а, потпредседник странке у Прибоју Крсто Јањушевић и одборници.

У свом уводном излагању подпредседник СНС-а у Прибоју Крсто Јањушевић је навео да је поред нових одборника странци приступио и значајан број нових чланова, што руководство странке види као доказ да грађани све више препознају намеру СНС-а да поведе земљу путем напретка. „Са новим одборницима, пет из ДСС-а и једном одборницом из ЛДП-а, Српска напредна странка има убедљиво најјачу одборничку групу у Прибоју, али ниједног момента не смемо да се осетимо надмоћним, препаметним и посебним, јер се тако нисмо понашали ни на почетку када смо оснивали СНС. Смемо да се осетимо једино изабраним и одговорним и морамо наставити рад за добро Прибоја.“ Оно што је приоритетан задатак власти у граду јесте решавање економских проблема, који се најпре односе на решавање проблема ФАП корпорације.

Члан извршног одбора СНС-а Предраг Стевовић је навео да опозиција у Србији генерално нема квалитетне идеје и планове за земљу и да је природно да чланови осталих странака прелазе у СНС. Стевовић је навео да је рад лидера странке Александра Вучића изненадио све и у земљи и у иностранству јер у тренутку када је СНС преузео власт у Србији корупција била начин функционисања и да је то промењено након последњих избора. „Данас је потпуно нормално када имамо политички слободне људе, као што су ови из ЛДП-а и ДСС-а, а дaнас СНС-а, јер једноставно опозиција данас нема никакву другу тему. Њихов прелазак видим као прави пут СНС-а и као доказ да СНС ради праву ствар.“, истакао је Стевовић.

Када је реч о економском напретку Прибоја са конференције је поручено да се тражи решење за ФАП и да је ова Влада чврсто одлучила да тај проблем реши. Подпредседник Странке у Прибоју, Крсто Јањушевић је подсетио да је делегација Мерцедеса већ боравила у ФАП-у и да се ускоро очекује нова посета. Локална самоуправа, онолико колико је у њеној моћи, врши притисак на Владу Србије да реши питање ФАП-а.

На питање о евентуалним новим коалиционим споразумима и изменама унутар постојеће коалиције руководство СНС је рекло да остаје да важи постојећи споразум и да ће се о свим реконструкцијама унутар коалиције говорити након одлуке Општинског одбора и након консултације са коалиционим партнерима. „Природно је да размишљамо о реконструкцији, али само у контексту, да можемо допринети бољитку општине. Ми не желимо да се понашамо надмоћно јер имамо највећи број одборника, већ да радимо на бољитку у овом граду.“ Из седишта Општинског одбора СНС-а су изражена очекивања да ће одборници наставити да раде са истим степеном одговорности и доследности, па и да ће у скорије време добити још чланова.