Вести

Гради се пут од границе са Црном Гором преко Крајчиновића до Саставака

Захваљујући средствима државе Србије и налогу председника Александра Вучића, у току су радови на потпуној реконструкцији општинског пута, који иде долином Поблаћнице од границе са Црном Гором, па преко Крајчиновића и Забрњице, до Саставака.

Житељи Крајчиновића, једне од најудаљенијих прибојских месних заједница, поготову рубних делова према Црној Гори и Босни и Херцеговини, напокон ће добити модерну саобраћајницу, која ће им истински значити као прозор у свет. Удаљени од центра своје општине у просеку око 40 километара, ближа су им била суседна Пљевља и Чајниче, а ускоро ће моћи много лакше и брже да стигну до свог Прибоја и остатка света, јер се гради савремен пут, који ће ова села оставити у животу, удахнути им нову енергију, омогућити најпре останак горштака који овде сада живе, али и повратак многих из белог света на вековна огњишта. На овај начин релизује се и обећање председника Србије Александра Вучића, дато приликом посете Прибоју.

Када буде завршен, пут отвара и велике могућности и функционалније спаја ово подручје са матичном општином. Путни правац до Саставака има око 20 километара, а ради се етапно. Неимари Путева Ужица добро напредују, и ако време послужи ускоро се очекују и први километри асфалта.

"Асфалтни коловоз биће ширине четири метра а дебљине седам центиметара, раде се пропусти, одводни канали, насипа тампон, а ускоро се очекује и асфалтирање досадашње макадамске деонице од 1375 метара, од границе са Црном Гором до Кукуровића. Затим следи наставак радова у истом обиму, на уговореној деоници од осам километара односно до Крајчиновића", каже Наталија Шалипур, шеф радилишта "Путева Ужице".

Нови асфлатни пут - је и нова шанса, не само за опстанак, већ и за развој ових села. Добар пут приближава и откупне и прерађивачке капацитете, али омогућује бољи развој и онога од чега људи овде живе, а то је пољопривреда, пре свега сточарство и малинарство, али је с обзиром на нетакнуте крајолике природе изузетне лепоте, сеоски туризам велика покретачка шанса овог краја.

 

 

 

Извор: Општина Прибој