Вести

Финска компанија заинтересована за ФАП

Након састанка Радне групе у Прибоју, у петак 28. фебруара, Влада Србије добила је препоруку да настави започете преговоре са реномираним финским произвођачем специјалних камиона, компанијом "Сису ауто". По оцени Радне групе, да би до реалне инвестиције дошло, треба одмах да се издвоје из матичног предузећа повезане фирме.

Радна група за Фап, коју  је у октобру месецу након протеста радника на иницијативу првог потпредседника Александра Вучића, оформила Влада Србије, у петак је Влади једногласно препоручила да се наставе започети преговори са финским произвођачем "Сису ауто". Након заседања Радне групе, јавности је саопштено да је фински произвођач камиона заинтересован да постане власник 100 одсто власништва над ФАП-ом, у којем би производио свој познати високоспецијализовани модел камиона за поларне услове, остале компоненте за друге моделе камиона и делове свог војног програма.Уколико до сада већ све извесније сарадње дође, Сису ауто је спреман да запосли 600 радника, уз задржавање постојећих запослених, иновација у смислу нове технологије, знања и тржишта, рекао је председник Радне групе за ФАП Јерг Хескенс.



Специјални камиони компаније "Сису Ауто" базирају се на моторима и технологији "Мерцедес-Бенза" најновије генерације, наводи се у саопштењу Радне групе и подсећа да је компанија "Сису Ауто" 24. фебруара упутила Влади иницијалну понуду за преузимање ФАП-а, уз услов да дугови ФАП-а буду решени и без повезаних друштава. Планирају да камионе произведене у Прибоју пласирају и на тржиште Русије.




Подсећања ради, социјални програм који спроводи држава је завршен и на основу тога из фирме је отишло 445 радника.

Погледајте ко је будући власник ФАП-а