Вести

До својих села територијом општине Прибој - Отворен пут Лука-Црнузи-Касидоли-Саставци

Грађани општине Прибој од сада ће, захваљујући асфалтирању пута Лука-Црнузи-Касидоли-Саставци заобилазити граничне прелазе и до својих села долазити територијом општине Прибој.

Овог лета је коначно решен вишедеценијски суштински проблем када је у питању путна инфраструктура у општини Прибој асфалтирањем још 4,8 км овог путног правца у Саставцима, чиме је у потпуности завршена путна деоница дуга 14км. Пут који је данас званично отворен, ширине је 4м и алтернатива је путном правцу са граничним и административним прелазима, а осим заобилажења административних процедура и задржавања на граничним прелазима, грађани ће до својих села долазити путном деоницом која је за километар краћа од постојеће која је била једино решење.

Асфалтирање је почело недуго након посете директора "Путеви Србије" Зорана Дробњака, када је констатовано да је ово историјски пројекат за општину Прибој. Ревитализацијом и асфалтирањем ових путних праваца у пограничном подручју помаже се развој овог краја, што је и држава препознала као прворазредни проблем, па ће само у овој години за путеве у општини Прибој из републичких средстава бити издвојено око 80 милиона динара. За ревитализацију овог путног правца, прошле године је издвојено 20 милиона динара, а вредност овогодишњих радова је 40 милиона динара.