Вести

Делегација Прибоја посетила братско Прилужје

Делегација општине Прибој, последњег викенда у априлу, боравила је на Косову и Метохији, где је, поред српских светиња посетила и своје побратиме, Србе у Прилужју, општини Вучитрн, највећу српску енклаву на централном Косову и Метохији.

Пре непуне две године вишегодишња братска сарадња је и озваничена потписивањем Повеље о братимљењу са општином Прибој. У Прилужју живи око 2000 Срба. Живе у миру, али и сталном страху. Зато је и свака посета побратима из Прибоја, дочекана са радошћу и братском љубављу, на обострано задовољство.

"Увек је посебан осећај посетити Србе  на Косову и Метохији, поготову у српским енклавама какво је Прилужје. Они су јунаци свога доба, јер живе у тешким условима, окружени албанским сцесионистима.", рекао је Лазар Рвовић, председник општине Прибој и додао да ће локална самоуправа продубити сарадњу са новизабраним руководством, а и даље остаје улагање у младост Прилужја, кроз помоћ првацима, бесплатно летовање школараца, помоћ институцијама.

" Захваљујем се општини Прибој која нас последњих година економски помаже колико је то могуће, поготову младост ове средине.", каже Милан Костић, новизабрани председник Привременог органа општине Вучитрн са седиштем у Прилужју.

Он додаје да за око две хиљаде Срба Прилужја, више од материјалне  помоћи значи братска љубав и посета, као показатељ, да у овим тешким временима, нису сами.

Делегација Прибоја, коју су чинили председник Општине, Лазар Рвовић, заменик председника Саша Василић, народни посланик Стефан Србљановић, са сарадницима, на празник Цвети, са побратимима из Прилужја  присуствовала је богослужењу у цркви Светог Илије у граду Вучитрну, где  словом и бројем, живи - двоје Срба.