Вести

Деца из братског Прилужја бораве бесплатно у прибојском одмаралишту у Сутомору

У прибојском одмаралишту у Сутормору, које после паузе због ковод пандемије, поново ради, и овог лета бораве ученици прибојских школа.

У веома добрим условима смештаја, пропратних садржаја, здравствене заштите и исхране, и по веома повољним ценама, у чарима плавог Јадрана уживају наши најмлађи суграђани.

Најуспешније прибојске ђаке, освајаче једно од прва три места на окружним и републичким смотрама знања, носиоце Вукове дипломе или ђаке генерације, општина Прибој наградила је седмодневним летовањем на мору, боравком у прибојском одмаралишту у Сутомору. Општина Прибој није наградила само своје одликаше, већ и децу из Прилужја, побратимске општине са Косова и Метохије, па њих 50 управо летује у Сутомору о трошку прибојске општине. Неки од њих, први пут уживају у чарима мора, а утисци су импресивни. Малишане са Косова и Метохије у Сутомору, обишли су и челни људи две локалне самоуправе Лазар Рвовић и Милан Костић.

"Ово је нешто предивно за нашу децу, којима је ово истински излазак из енклаве, и нешто што ће памтити до краја живота. Хвала општини Прибој и председнику Лазару Рвовићу на овом дивном гесту и помоћи," истиче Милан Костић, председник Привременог органа општине Вучитрн, са седитшем у Прилужју.

"Све што као локална самоуорава дајемо нашој деци, трудимо се да дамо и деци из братског Прилужја. Ово су дивна деца и драго нам је ако смо успели, да им дани проведени у нашем одмаралишту и Сутомору, буду за лепо сећање,", рекао је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Прибојско одмаралиште у Сутомору реконструисано је пре неколико година, располаже са 60 лежаја, све собе имају климу и купатило, модерну кухињу и ресторан, добар интернет, велики плато и башту. На жалост, током зиме, невреме је скинуло комплетан кров са објекта али се успело привремено санирати за ову сезону, а председник општине Лазар Рвовић, обећао је трајну санацију крова, али и нове квадрате смештајног простора, као и комлетно спољно уређење.

 

 

Извор: Општина Прибој