Вести

Бесплатно летовање у Сутомору

Општина Прибој наставља једну лепу праксу. У прибојском одмаралишту у Сутомору већ годинама о трошку Општине Прибој, летују најбољи прибојски школарци, ученици из братског Прилужја, највеће српске енклаве на Косову и Метохији, као и чланови прибојских удружења особа са инвалидитетом и штићеници Центра за социјални рад.

Смене ће бити организоване од краја јуна па све до септембра. Закључак о бесплатном летовању усвојило је Општинско веће, а прошле године по истом принцу, уживање на црногорском приморју, кроз једну десетодневну смену, уз пун пансион у одмаралишту у Сутомору и превоз из Прибоја, користило је преко 300 прибојских малишана.

Прибојско одмаралиште у Сутомору је пре неколико година потпуно реконструисано, собе су са четири и шест лежајева, са климом и купатилом, а цео простор је покривен видео надзором и W-Fi сигналом. Корисници имају три оброка у сопственој кухињи, обезбеђен је и закуп плаже, професори пливања су стално са децом, а обезбеђена је и здраствена заштита кроз присуство лекара и мини апотека.

Прошле године у олујном невремену објекат одмаралишта остао је без крова, али је то привремено санирано, мада је у плану трајно решавање крова, можда и кроз надоградњу још једног спрата, чиме би се повећао и капацитет самог одмаралишта.

Од прошле године одмарлашите у Сутомору, одлуком Општине Прибој, уступљено је на газдовање Спортском центру Прибој.

 

 

 

Извор: Општина Прибој